maandag 28 november 2011

Papua bijeenkomsten buiten Papualand

Papualeiders opgesloten
De Nieuw Zeelandse website Scoop heeft foto´s gepubliceerd van Papualeiders in de gevangenis die tijdens een bestorming van het leger op 19 oktober zijn gearresteerd.Ondertussen worden er in het buitenland, buiten het Papualand, allerlei congressen georganiseerd. In de VS wordt op 6 december een congres in Washington gehouden waar voormalig politiek gevangene Herman Wainggai spreekt. Hij zal daar samen met mensenrechten advocaat Jitman Basnet en de Amerikaanse directrice van Peace Brigades International Katherine Hughes-Fraitekh een lezing houden. Dit bericht werd naar buiten gebracht door  West Papua Media Alerts.

Vlaghijsing ceremonie
In Nederland wordt op 1 december de Morgenster-vlag gehesen op Het Plein in Den Haag. Een vlaghijsing in Papua zelf is illegaal; er staat 15 jaar gevangenisstraf op. De Nederlandse vlaghijsing is daarom een belangrijke boodschap naar de Indonesische machthebbers. Het vlag hijsen gebeurt om 14.05 uur. Vervolgens zal Drooglever een lezing geven. Hij deed in opdracht van De Nederlandse regering een onderzoek naar het frauduleuze referendum in 1969; de zogenaamde act of free choice die eigenlijk een act of no choice was. Daarna krijgen respectievelijk de politici Vander Staaij(SGP), Voordewind(CU), van Bommel(SP) en Kortenoeven(PVV) spreektijd.

West Papua Rap
Hierna wordt door Oscar den Ouden van de Free West Papua Campaign een petitie overhandigd met 3.000 handtekeningen. Er wordt gehoopt dat de 40.000 wordt gehaald. Dan wordt het een burgerinitiatief. Met deze petitie moet de tweede kamer zich wel buigen over een Nederlands standpunt inzake West Papua. Zie hierboven de video van den Ouden die al rappend mensen bewust maakt van de misstanden in Papua.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten