maandag 17 oktober 2011

VN wil rapporteur naar Papua sturen

Megalomane projecten in Indonesië
Indonesië staat erom bekend dat men graag megalomane projecten uitvoert in Papua. Een voorbeeld hiervan is een hotel met 600 kamers in biak; dit hotel heeft slechts 2 jaar bestaan en er waren nooit meer dan 10 kamers bezet. Momenteel is er het Mifee project rondom Merauke. De autoriteiten willen hier oerwoud kappen en voedsel produceren; naar eigen zeggen ´genoeg voedsel voor heel de wereld.¨ Eerder kwam dit project al slecht in het nieuws toen bleek dat betrokken ambtenaren fruitdozen vol dollars als smeergeld kregen toegestopt. 
Nicolaas Jouwe 
Overigens is bovenstaand wapen ontworpen door ex-Papualeider en verrader van de Papua´s Jouwe en niet het echte wapen van het papuavolk. Jouwe beweert dat hij ook de vlag heeft ontworpen maar zelfs dat is onwaar; de vlag is door Marcus Kaisiepo ontworpen. Dit is het echte wapen van het Papuavolk:
VN-rapporteur naar Nieuw Guinea
De VN wil nu een speciale rapporteur sturen om de ontwikkelingen rond Mifee in kaart te brengen. Nieuw Guinea heeft grote stukken ongerept oerwoud waar mensen wonen. Het kappen van dit oerwoud brengt hun levens in gevaar. Verder zal de toestroom aan benodigde arbeiders ervoor zorgen dat de Papua´s in de minderheid komen. Indonesië heeft al jarenlang een migratiepolitiek die erop gericht is om Javanen en andere Indonesiërs naar Papua te laten verhuizen. Dit wordt internationaal gezien als een verwerpelijke politiek. De Papua´s zelf willen onafhankelijkheid. Doordat er in hun land veel Javanen wonen kan het zijn dat er een politieke meerderheid wordt gevormd die voor de huidige status quo is. Papua is momenteel een provincie van Indonesië door een door Indonesië geregisseerd frauduleus referendum.

bron bericht van Nieuwzeelandse site

Geen opmerkingen:

Een reactie posten