vrijdag 23 december 2011

Geen autonomie van Papua ondanks Indonesische wetgeving

Invoering Autonomie is mislukt
Voa nieuws publiceerde vandaag een artikel over de mislukte invoering van de autonomie in Papua. Zie dit artikel:Autonomie werkt in Atjeh maar niet in Papua. Hierin wordt beschreven dat er 30.000 militairen zijn in Papua. Overigens denken andere bronnen dat dit aantal wel eens 50.000 kan zijn. in ieder geval houden deze militairen de Papua´s gevangen in een angstklimaat door middel geweld, martelingen, brute aanvallen op dorpen waarbij geregeld doden vallen.
Demonstrerende papua´s in Jakarta op 1 december 2011.
Kalla is een rascist
Voormalig vice president Yusuf Kalla heeft zich volgens mensenrechtenorganisaties in Indonesië rascistisch uit gelaten over de papua´s door onterecht te stellen dat de autonomie in papua niet van de grond komt omdat de papua´s lui, primitief zijn en zich hulpbehoevend opstellen. Kalla maakt zich redelijk belachelijk met deze uitspraak. Tijdens de overname Nederlands Nieuw Guinea door Indonesië beschuldigde Soekarno dat Nederland niets had gedaan om de Papua´s te ontwikkelen. Nu blijkt dat na 50 jaar Indonesisch bewind de ontwikkeling van Papualand achter blijft bij de rest van Indonesië. In feite geeft Kalla de verantwoordelijkheid voor het wanbeleid van Indonesië ten aanzien van de Papuabevolking.

Indonesische gebouwen zijn onbruikbaar
Overigens had Soekarno indertijd ongelijk; de Nederlanders hadden de Papua´s geschoold. Men heeft vele wegen aangelegd en er zijn in de Indonesische tijd slechts weinig infrastructurele projecten geweest in Papua die zoden aan de dijk hebben gezet. Vele Indonesische gebouwen zijn onbruikbaar geraakt door aardbevingen terwijl de Nederlandse gebouwen ongeschonden zijn. In steden zoals Jayapura en Manokwari hebben de Nederlanders een goed werkend rioolsysteem aangelegd wat tot op de dag van vandaag werkt, ook al wordt het slecht onderhouden en slibt het regelmatig dicht met afval, wat in tegenstelling tot in de Nederlandse tijd niet wordt opgehaald. Verder zijn de elektriciteitsbedrijven in twee genoemde steden gemaakt door de Nederlanders, terwijl de hele wereld inmiddels zich heeft ontwikkeld en betere elektriciteitsvoorzieningen heeft steunt Indonesië nog op de bouwnijverheid uit de Nederlandse tijd.

Indonesië leunt op infrastructuur uit Nederlandse tijd
In de rest van Indonesië geldt hetzelfde: vele belangrijke bruggen, spoorlijnen en wegen komen uit de Nederlandse tijd. Vaak is een Indonesisch gebouw wat feestelijk wordt geopend binnen een maand onbruibaar omdat het lekt, er geen elektriciteit meer is, er bouwfouten zijn gemaakt of doordat het instort vanwege een aardbeving. Een bekend voorbeeld is de tsunami in Atjeh waarbij alle nederlandse gebouwen overeind bleven staan. Mensen in Indonesië moeten hartelijk lachen om de inferieure bouwkunsten van Indonesische bedrijven.

Indonesië afhankelijk van Australië en VS
Het is natuurlijk zeer ernstig dat politici met valse retoriek een hele bevolkingsgroep discrimineren terwijl de oorzaak moet worden gezocht bij wanbeleid door de Javaans-georiënteerde machthebbers, geldlust van enkelingen en gewelddadig georganiseerde maatschappijstructuur van Indonesië, wat men overigens zonder hulp van Australië en de VS niet voor elkaar had gekregen. 

Immigranten worden gesubsidieerd
De waarheid is dat immigranten op alle mogelijke manieren worden voorgetrokken in Papua. Mensen van andere eilanden mogen verhuizen, krijgen geld om winkels of taxibedrijven op te zetten, terwijl de papua´s geen vergunningen krijgen voor een onderneming. Verder is het onderwijssysteem erg slecht en zeer duur in Indonesië. Terwijl in veel westerse landen onderwijs gratis is, moeten ouders van kinderen enkele maandsalarissen per jaar opzij zetten om hun kinderen een uniform te geven en schoolboeken. Ook zijn de immgranten zeer rascistisch t.o.v. de Papua´s in die zin dat ze geen papua´s in dienst nemen als men een immigrant in dienst kan nemen. Op deze manier wordt er een hoge werkloosheid onder de Papua´s gecreëerd. Immigranten hebben over het algemeen helemaal geen zin om vanuit Java of een andere eiland naar Papua te vertrekken; daarom worden ze zwaar gesubsidieerd om hun te overreden.

Structurele roof van papua-rijkdommen
Het feit dat er enkele goudmijnen in Papua zijn, waaronder de grootste goud- en kopermijn ter wereld, de Grasbergmijn, zorgt ervoor dat het Papuavolk wordt beroofd van natuurlijke rijkdommen die het land herbergt. In een autonomie zou het zo moeten zijn dat de Papua-regering zelf bepaalt wie een mijn ontgint. De mijn concessies worden echter verhandeld door Indonesië. De concessie voor de Grasbergmijn was in de jaren 60 al verhandeld aan Freeport vóórdat het referendum had plaats gevonden waarbij de Papua´s over hun toekomst hadden moeten kunnen beslissen. Dit referendum was een schijnvertoning aangezien militairen slechts 1025 mensen aanwezen die mochten stemmen, in plaats van het aan iedereen te vragen, zoals het bij een referendum zou moeten gaan. De VS, de VN en de rest van de wereld zijn niet of nauwelijks in opstand gekomen tegen dit schandalig frauduleuze referendum. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten